Klipp fra Stavanger Aftenblad

20. september, 2009 av Sigve Valentinsen

Hugdal slo verdensrekorden

Hildeborg Juvet Hugdal (26) fra Sauda atletklubb slo sin egen verdensrekord i benkpress under WEC 2009 i Lurahallen lørdag.

Hildeborg Juvet Hugdal jubler sammen med Odd Karsten Andersen, formann i Stavanger styrkeløftklubb. (Foto: Jon Ingemundsen)
Publisert 19.09.2009 16:32 – Oppdatert 20.09.2009 10:45
Joar Time

 
 

Sauda-jenta, som er bosatt i Hafrsfjord, slo til med et løft på 200 kilo under Western-European Powerlifting Championships (WEC), eller vesteuropeisk mesterskap i styrkeløft, i Lurahallen lørdag ettermiddag. Dermed slo Hugdal, som konkurrerer i 90+-klassen, sin gamle rekord fra 2006 med sju kilo.

 

To verdensrekorder på rad

 

- Nå er jeg utrolig lettet. Dette smakte veldig godt, og er en perfekt oppladning foran VM i India om seks uker, strålte Hugdal etter å ha vunnet dameklassen på suverent vis etter å ha løftet 677,5 kilo totalt – og hentet en samlet poengsum på 534,55 poeng i øvelsene knebøy, benkpress og markløft.

 

Hun startet øvelsen med et godkjent løft på 184 kilo, og gikk deretter rett på verdensrekorden på 193 kilo i neste forsøk. Først tok hun 194 kilo lekende lett, før hun avsluttet øvelsen med et kjempeløft på 200 kilo.

 

- 194 kilo-løftet gikk så bra at jeg følte at jeg ikke hadde noe å tape, og det var en herlig følelse å kjenne at det holdt helt inn, sier Hugdal.

 

Omland med ny norgesrekord

 

Utøverne konkurrerte i de tre øvelsene knebøy, benkpress og markløft, og foruten Hugdals verdensrekord i knebøy, var det også andre lokale utøvere som utmerket seg i konkurransen.

 

Tor Herman Omland fra Sandnes atletklubb vant WEC for sjuende gang på rad, og imponerte spesielt i knebøy-konkurransen.

 

Her slo han til med et løft på 380 kilo, som er ny WEC- og norgesrekord i knebøy. Totalt løftet han 962,5 kilo – som holdt til seier i 110 kiloklassen.

 

Jan Inge Espedal, også fra Sandnes atletklubb, imponerte på fredag, og tok sølv i 100-kiloklassen. Han løftet 827,5 kilo totalt etter å ha satt personlig rekord i alle øvelser – og ble bare slått av Anibal Coimbra fra Luxembourg og hans 955 kilo.

 

Tor Herman Omland setter norgesrekord med sitt siste løft i knebøy.