EM-Veteran 2013

14. juli, 2013 av Sigve Valentinsen

 Sandnes Atletklubb hadde med 2 utøvere på EM, Layla Bjerga og Sigve Valentinsen.

Det ble en hard kamp for Layla. Etter 2 underkjent bøy, satte hun 115 kg i siste forsøk. Det samme gjentok seg på 50 kg i benken. Likevel kunne hun tatt sølv med sin gode markløft, men 145 kg ble for tungt denne gang.

IMAG0398

Sigve Valentinsen. Han fikk godkjent sine 2 første knebøy. Da han skulle inn i tredje løft, ble tida for knapp. En fransk løfter hadde skadet seg i andre forsøk, men sto likevel oppført med tredjeløft. Det normale hadde da vært å la minuttet løpe. I stedet ble løfteren strøket ett løft før Sigve skulle inn. Dette var ikke riktig. Løfteren skulle vært strøket umiddelbart eller Sigve skulle hatt det ekstra minuttet. Nå ble tida for knapp.

I benkpress ble det til gjengjeld en klar gullmedalje og vi håpet fortsatt på gull sammenlagt.

Markløftet åpnet med et greit løft på 265 kg og sølvet var sikret. Nederlenderen åpnet på 300 og Sigve måtte på 285 kg for å gå forbi på kroppsvekt. Det manglet ørlite på utrettingen før han måtte sette stanga ned fordi grepet sviktet. Nederlenderen hadde høynet til 317,5 kg. Også han manglet svært lite på full utretting, men løftet ble korrekt underkjent. Så Sigve hadde fortsatt sjansen. Men også siste løft endte på samme måte og det ble sølv.

Sigve fikk 2 plass på poeng av alle i master 2.

Sigve_EM_2013